Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

Branschen visar upp sig för blivande gymnasieelever

Vår bransch och Svetskommissionen kommer att visa upp sig på två områden under Yrkes-SM i Växjö 10-12 maj. På Arenastaden kommer vi att ha information om våra yrken och prova på(AR). På Epic kommer vi att ha uppvisning och prova-på. 

Till Industriprogrammens tävlingar på Epic bussas skolklasser och intresserade från Arenastaden. Redan utanför lokalen möts de av fika och företag, till exempel SSAB, LKAB och Volvo kommer att vara på plats. Ungdomarna kommer att släppas in i lokalen i små grupper och tillsammans med en ambassadör besöker de olika stationer. Svetsstationen bemannas av ungdomar från Osby industriprogram och Teknikcollege som berättar om yrket och demosvetsar med olika svetsmetoder. Grupperna kommer att vara om tio personer och får cirka sju minuter per station.

Prova på-stationer(MMA) finns utomhus i anslutning till tävlingsarenan.
På Arenastaden håller Veldi (Lincoln) prova-på med deras nya AR-svetsar. Dessutom får ungdomar fototillfällen med skyddsutrustning då 3M har hela skyddsutrustningkedjan på plats för utlåning. Arena­ambassadörer sprider information om yrket, utbildningssvägar, vidare­utbildning, guidar och svarar på frågor.

När: 10-12 maj
Kl 9-16 tisdag - onsdag
Kl 10-12 torsdag

Allt om tävlingarna

Karta över anläggningen Svets finns i monter T12 på arenan och på Epic.

PDF

Senast ändrad av: Jens Nyström

 


Bli medlem

Medlemskapet i Svetskommissionen säkrar dina möjligheter till ökad lönsamhet.

1. Kostnadsfri rådgivning
2. Information om standarder
3. Fogningstekniskt nätverk
4. Tidningen Svetsen

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se